Westfries aan het woord:

Tim Knol

Tim is geboren en getogen Horinees. Ook al woont hij nu in Amsterdam, hij komt nog vaak in Hoorn!

Tim KnolOp 7 september staan Tim Knol en The Miseries op Zomerpop in Hoogwoud, alle reden om Tim lastig te vallen met enkele vragen. Tussen alle drukte met de voorbereidingen van een hommage aan Bob Dylan in het Concertgebouw en een optreden op Lowlands is er even tijd voor een telefoongesprek.

Tim is geboren en getogen Horinees. Ook al woont hij nu in Amsterdam, hij komt nog vaak in Hoorn, daar voelt hij zich thuis. De leukste plekken in Hoorn zijn voor hem café Swaf en de MI5-studio. Tim komt vaak in Swaf, een gezellig café waar leuke mensen komen. Hoe kleiner hoe beter, zegt ie.

Tim is zelf niet zo’n festivalganger. Hij kent de grote Westfriese festivals zoals Dijkpop maar gaat liever naar concerten. Hij vindt het leuk om met The Miseries op Zomerpop te spelen en zal dan ook even bij andere bands kijken en luisteren. Hij gaat zeker naar The Kik. Dave von Raven is voor Tim een goeie gast en een grappige performer.

Tim KnolThe Miseries bestaan sinds 2013. De band speelt garagerock en is een sprong opzij voor Tim, heel anders dan de singer-songwriter Tim Knol zoals de meeste mensen hem kennen. De eerste7”single Cracking Up, dat op zijn eigen vinyllabel Tender Records werd uitgebracht, laat de verschillen goed horen. Met rauwe stem, rechttoe rechtaan, teksten over verdovende middelen en feestjes. Samen met drummer Kees Schaper, gitarist Melle Boersma en bassist Eric Lensink voeren The Miseries het tempo op, worden de versterkers een stuk harder gezet en gaat het energieke kwartet los op de instrumenten. 

Voorlopig gaat Tim door met The Miseries, een plaatje maken en optreden tussen de andere werkzaamheden door. Tim vindt het erg leuk om met vier vrienden uit Hoorn muziek te maken die ze alle vier graag spelen. Inspiratie komt bijvoorbeeld van de Sex Pistols of The Undertones. Eric Lensink heeft zijn roots in de punk, Schaper is verwoed vinylverzamelaar en kenner van muziek uit 60- en 70-er jaren en samen vullen de vrienden elkaar muzikaal goed aan.

Tim heeft duidelijke voorkeur voor bepaalde soorten muziek, “ik luister niet naar slechte muziek” zegt hij. Een bijzonder uitstapje was het spelen van een ‘guilty pleasure’ bij De Wereld Draait Door. Na lang zoeken heeft hij toen gekozen voor ‘Without you’, oorspronkelijk van Badfinger. Is dit wel een ‘guilty pleasure’ is mijn vraag. Tim vindt het een erg mooi liedje, zeker ook in de uitvoering van Harry Nilsson, maar hij vindt dat Mariah Carey er een ‘guilty pleasure’ van heeft gemaakt in haar uitvoering.

Tim KnolTim is hard bezig met de Bob Dylan tribute, vorig jaar heeft hij op de Hoornse kermis een hommage gebracht aan Neil Young. Zijn er nog meer oude helden die moeten worden vereerd? In 2015 staat Doug Sahm op het repertoire. Onder de naam Sir Douglas Quintet had de band van Sahm hits met She’s about a mover en Mendecino. Later formeerde Doug Sahm de Texas Tornados. Op 4 januari organiseert stichting Peticantus in Huis Verloren in Hoorn de ‘tribute to Doug Sahm’. Dat moet een mooi feestje worden.

Tim maakt van de gelegenheid gebruik om ook nog even het 10 jarig bestaan in mei 2015 van Peticantus onder de aandacht te brengen. Samen met Peter Schaper en Christaan Mulder organiseert hij middels deze stichting mooie concerten in Huis Verloren. Hij is er trots op dat Peticantus zonder subsidie in staat is om vooraanstaande Amerikaanse singer-songwriters naar Hoorn te halen. Uiteraard is er afstemming met De Schalm in Westwoud waar Kees Ooteman met vergelijkbare concerten bezig is.

Tim vindt het fantastisch dat er in Hoorn veel gebeurt op muzikaal gebied en dat er zoveel ruimte wordt geboden aan Hoornse bandjes om op te treden. In de kroeg hoort hij ook van de jongste generatie over goeie nieuwe bandjes die in café’s en op straat de kans krijgen en grijpen om te laten horen wat ze kunnen.

6 en 7 september ZOMERPOP in Hoogwoud/Opmeer

Dit jaar de 25e editie van Zomerpop met ook nu weer grote namen op de line-up. Op zondag o.a. The Miseries met Tim Knol in de gelederen, maar ook Racoon, The Kik, Jett Rebel en vele anderen. En op zaterdag o.a. Rowwen Hèze.

Maak kans op 2 kaartjes voor de zondag op dit geweldige festival. Zomerpop heeft 2 x 2 kaartjes beschikbaar gesteld. Kijk hiervoor op onze prijspagina.

 


Deel het verhaal van Tim Knol via





Lees ook het verhaal van:

Gea Breebaart

Nico Vader

Karin Bloemen

Ina Broekhuizen-Slot

Aris Bouwens

Toon Steltenpool

Wiebo Beenen

Dirk van der Bel

Rein Groot

Nico Vriend

Rob Hogenes


Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en Kaart



Over Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid