Westfries aan het woord:

Nico Vriend

Voorzitter Landbouwshow Opmeer

Europarlementariër Jan Huitema opent Landbouwshow

Landbouwshow OpmeerElk jaar wordt op de eerste maandag van augustus de Landbouwshow Opmeer gehouden. Sinds 2005 is Nico Vriend voorzitter van de organiserende stichting.

Nico woont aan de Grote Zomerdijk. Vanuit zijn woning naast de boerderij kijken Nico en zijn vrouw uit over het Westfriese landschap. Hij kan genieten van de Hollandse wolkenluchten. “Nou ja” , zegt hij, “niet dat ik de hele dag naar de lucht kijk. Er moet natuurlijk wel gewerkt worden!” Nico vertelt dat hij van huis uit opgegroeid is met dieren en dat deelname aan de Landbouwshow Opmeer vanzelfsprekend was. Zijn vader heeft hem de liefde voor dieren en de natuur bijgebracht. Vol trots laat Nico zijn knoert van een varken zien die een eigen weitje naast de boerderij heeft. Naast schapen, geiten en paarden loopt er ook kleinvee rond zoals kippen, eenden en konijnen.

Als voorzitter van de Landbouwshow is hij samen met negen andere bestuursleden het hele jaar bezig om deze dag voor te bereiden. Elk bestuurslid heeft zijn eigen expertise en aandachtsgebied. Nico vindt het van belang dat bestuursleden hetLandbouwshow Opmeer agrarische bedrijf van huis uit kennen, “je moet prut aan je laarzen hebben…” In 2005 werd Nico voorzitter van de stichting. Hij zag op tv kardinaal Simonis, die tijdens de MKZ-crisis (mond- en klauwzeer) op pad ging om in Kootwijkerbroek een aantal boeren een hart onder de riem te steken. Kardinaal Simonis werd uitgenodigd om ‘Opmeer’ bij te wonen en hij heeft toen de dieren gezegend. Deze actie leidde tot heel wat discussie in het bestuur, maar het ging wel door en uiteindelijk waren bestuur en publiek er heel blij mee.

Veel bezoekers krijgen een uitnodiging om het evenement te bezoeken. Burgemeesters en wethouders uit de verre omtrek, statenleden, kaderleden uit de agrarische wereld en sponsoren, voor allen is een plekje op de VIP-tribune gereserveerd. De officiële opening van de dag wordt vaak gedaan door een vooraanstaand politicus. In het recente verleden waren dit onder meer Harry Borghouts en Johan Remkes. Dit jaar prijst de organisatie zich gelukkig met de komst van Europarlementariër Jan Huitema, die hiervoor graag Brussel een dagje inruilt voor Opmeer.

Landbouwshow Opmeer De Landbouwshow Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord Holland, waar de top van het Noord-Hollandse rund- en wolvee aanwezig is. Jaarlijks trekt de landbouwshow 10 à 12.000 bezoekers op een terrein van 10 hectare.

Ook in 2014 hoopt het bestuur de duizenden bezoekers weer een mooie dag te bieden, niet alleen voor mensen van buitenaf Landbouwshow Opmeermaar ook voor de agrarische wereld. In een leven van hard werken op het land en met de dieren moet er ook plaats zijn voor een feestje op zijn tijd. Elk jaar probeert het bestuur naast de traditionele keuring van vee ook een aantal dierenshows te organiseren. Nico vertelt vol enthousiasme over een show met springende konijnen, waarbij hij aangeeft dat er goed gekeken wordt naar het dierenwelzijn. Ook de dieren moeten genieten op de Landbouwshow.

Maak kans op 2 vrijkaarten voor de Landbouwshow,
doe mee met onze Prijsvraag en/of de Facebook Like&Win actie.
De Landbouwshow Opmeer stelt 2 maal 2 vrijkaarten beschikbaar.
(De actie is afgelopen)

Landbouwshow Opmeer     Landbouwshow Opmeer

 

’Stichting

Stichting Landbouwtentoonstelling Opmeer
Postbus 48
1715 ZG  Spanbroek
Website


Deel het verhaal van Nico Vriend via





Lees ook het verhaal van:

Gea Breebaart

Nico Vader

Karin Bloemen

Ina Broekhuizen-Slot

Aris Bouwens

Toon Steltenpool

Wiebo Beenen

Dirk van der Bel

Tim Knol

Rein Groot

Rob Hogenes


Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en Kaart



Over Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid