Westfriesland en de Westfriese Omringdijk

Westfriesland en de Westfriese Omringdijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De 126 km lange dijk markeert de grens van Westfriesland met het omliggende Noord-Hollandse landschap. De Westfriese Omringdijk is n van de oudste dijken van Nederland en de enige dijk ter wereld die over de gehele lengte tot monument is verheven.

Westfriesland is een ideaal fiets- en wandelgebied. Vaak kom je automatisch over of langs een stukje Omringdijk. Voor velen is het een uitdaging om de gehele Westfriese Omringdijk te voet of per fiets af te leggen. Met de vele vaarroutes leent Westfriesland zich er ook uitstekend voor om per (fluister)boot te worden verkend.

Maar ook lekker toeren met de auto of ander vervoermiddel door het Westfriese landschap en over stukjes van de dijk is een zeer aangename belevenis. Westfriesland kenmerkt zich door de karakteristieke lintdorpen, de vele stolpboerderijen, molens en fraaie vergezichten, maar ook de steden zijn een bezoek meer dan waard.

Alkmaar en Schagen, gelegen in westelijk Westfriesland (op slechts 10 km afstand van het Noordzeestrand) en Medemblik, Enkhuizen en Hoorn, aan de oostkant gelegen aan het IJsselmeer en het Markermeer nodigen u graag uit voor een bezoek aan hun fraaie en gezellige binnenstad.

Beleef Westfriesland en de Westfriese Omringdijk en, zoals de Westfriezen zeggen: Je koike dr je ouge uit.


Klik op de plaatsnaam voor meer informatie.

Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en KaartOver Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid