Westfries aan het woord:

Karin Bloemen

Cabaretière, zangeres en actrice

...al meer dan dertig jaar op de planken!

Karin Bloemen - cabaretière, zangeres en actriceKarin Bloemen is geboren in Alkmaar en opgegroeid in Schagen. Op zaterdag 9 mei geeft zij tijdens het Ot & Sien Festival een “stationsconcert” bij het station Twisk aan de Museumspoorlijn Hoorn-Medemblik. Een goede reden om Karin als Westfries aan het woord te laten.

Karin staat al meer dan dertig jaar op de planken. Nog tijdens haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst valt ze al in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een aanmoediging voor talentvolle studenten. Karin ontwikkelt zich als zangeres en actrice en levert een bijdrage aan musicals, cabaret, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s. Eind jaren 80 start Karin met eigen theatershows met titels als Bosje Bloemen, Karin in Concert, La Bloemen en La on tour.Karin Bloemen - cabaretière, zangeres en actrice Ze bouwt een naam op als “Neerlands diva” door het dragen van enorme jurken en imposante kapsels. Met haar stem en mimiek boeit ze elk publiek. Soms is ze uitbundig, dan weer ingetogen. Nu speelt ze de voorstelling “Witte Nar” door het hele land.

Ook het schrijven ging haar goed af. Zo vulde zij een column in "De Krant op Zondag" en schreef zij verhalen. ’Een Schizofreen is Nooit Alleen’ was haar eerste boek. Het is een bundeling van een aantal columns en haar bespiegelingen op dagelijkse dingen. Ook schreef zij een voetbalboek voor vrouwen “Nooit meer Buitenspel”.

Karin steekt haar liefde voor Westfriesland niet onder stoelen of banken. Ze treedt graag op in onze streek omdat ze de mentaliteit goed kent en omdat er altijd mensen zijn die ze kent, familie of oude vrienden. In Westfriesland speelt ze altijd een thuiswedstrijd!

Ze kan genieten van het Westfriese land met prachtige kustlijnen, het groen van de landerijen, mooie dorpjes met nog een echte oude kern, heel pittoresk. Het liefst van al gaat ze naar Schagen, daar liggen toch haar roots, daar kent ze alle straten en pleinen en komt ze altijd wel mensen tegen van vroeger, van school of werk. Haar leukste herinnering aan Schagen zijn de Westfriese markten. Ze mochten er als kind dansen en zingen op het podium van de kerk en waren natuurlijk gekleed in de Westfriese klederdracht. Karin zegt: “Als beloning kregen we dan een ijsje…. Ik zeg altijd gekscherend dat eigenlijk daar mijn carrière is begonnen!”

Karin Bloemen - cabaretière, zangeres en actriceHet mooiste Westfriese woord is voor Karin “te warskip gaan”. Het betekent uit logeren gaan en zij vindt het een uitdrukking die elke Westfries moet kennen.

Karin heeft steeds nieuwe plannen voor de toekomst. Volgend seizoen speelt ze in de voorstelling “Cirque Stiletto” en met pianist Cor Bakker gaat ze een online cursus zangles lanceren. Kortom: laat Karin Bloemen maar schuiven….

Ot & Sien Festival met optreden van Karin Bloemen

Op 8, 9 en 10 mei vindt het Ot & Sien Festival plaats in Twisk en Opperdoes. Het festival wordt georganiseerd door Stichting De Laanhoeve, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en Kiwanisclub Westfriesland. Kinderen, muziek en het leren van een ambacht staan centraal tijdens dit driedaagse festival. De opbrengst van het festival komt ten goede aan kinderprojecten van Kiwanis in Westfriesland en de restauratie van de oudste stoomlocomotief van Nederland. Het hoogtepunt van het festival is het Stationsconcert op zaterdag 9 mei, aanvang 20.00 uur. Een uniek concert waarin Karin Bloemen optreedt met 55 amateur toneelspelers. Dit alles onder muzikale begeleiding van het Noordhollands Jeugd Fanfare Orkest en met een spetterende afsluiting.

Een jeugdige droom van een boerendochter uit Twisk die naar Parijs wil.
Zij vertrekt op zoek naar het avontuur, maar Trees krijgt geen voeten aan de grond in Parijs en gaat toch weer terug naar Twisk.
Ot en Sien wachten haar op maar…….de arm van de wet ook!
Hoe loopt dit af? Diefstal, spijt en geluk. Kortom, een meeslepend verhaal!

U komt ogen en oren tekort in dit theaterstuk waarin Karin Bloemen de hoofdrol speelt.

Karin Bloemen - cabaretière, zangeres en actriceKaarten voor het Stationsconcert zijn te bestellen via OtEnSienFestival.nl

Of probeer een kaartje te winnen via Facebook of Twitter.

 



_SPARE



Deel het verhaal van Karin Bloemen via





Lees ook het verhaal van:

Gea Breebaart

Nico Vader

Ina Broekhuizen-Slot

Aris Bouwens

Toon Steltenpool

Wiebo Beenen

Dirk van der Bel

Tim Knol

Rein Groot

Nico Vriend

Rob Hogenes


Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en Kaart



Over Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid