Leve de lente!

Plaats:Bovenkarspel
Lokatie:Recreatiegebied Het Streekbos
Datum:30-03-2019
Informatie:

Eind maart, bijna april. De winter loopt op haar laatste benen, de lente rammelt aan de deur. De blaadjes beginnen voorzichtig weer met groeien, de zon laat zich vaker en langer zien en de vogels worden meer en meer actief.

Voor kinderen en (groot)ouders die dit mooie moment willen vieren is er zaterdag 30 maart in het Streekbos Paviljoen een klein feestje. Het verhaal begint om 18:30 uur bij IVN West-Friesland en de toegang is gratis.

Website:www.ivn.nlBovenkarspel

Het bestaan van Bovenkarspel werd al in kaart gebracht in 1193. De bebouwing van dit dorp ontstond net als de buurtdorpen, Grootebroek, Lutjebroek en Hoogkarpel (in de volkmond “De Streek” genoemd) op een zandrug te midden van een Moerasgebied. De aanleg van een binnenhaven (De Kolk) en buitenhaven aan de voormalige Zuiderzee stamt uit 1449. Toen zich daar ook een woonkern ontwikkelde was Broekerhaven geboren. De visserij vormde een belangrijke bron van bestaan maar door de aanleg van de Afsluitdijk kwam hieraan een einde. Tegenwoordig wordt er veel watersport bedreven. Bovenkarspel beschikt over een groot recreatiegebied, Het Streekbos. Met strandje, bos en het IVN centrum De Terp is hier van alles te beleven zoals o.a. rondvaarten met authentieke polderschuiten. Vanuit het Streekbos is er een netwerk aan vele goed doorvaarbare sloten in vaarpolder Het Grootslag. In het Streekbospaviljoen is ook de bekende Volkssterrenwacht Orion gevestigd. Uniek in zijn soort is De Overhaal bij de binnenhaven van Broekerhaven. Dat is de enige schuitenlift van Nederland, die vroeger schepen vanuit het polderwater in de haven kon verplaatsen bij een niveauverschil van wel twee en een halve meter. Ook bezit Bovenkarspel de prachtig gerestaureerde korenmolen Ceres uit 1848. Wat heeft Bovenkarspel u te bieden?

Hotels

Bed&Breakfast / Vakantiewoningen

Campings en bungalowparken

Restaurants


Advertentie:

Een bezoek waard

Speeltuinen

Groepsrecreatie/uitjes

Zwembaden en recreatiegebieden

Wandelen / fietsen

Het bekijken waard


Advertentie:

Molens

Streekproducten

Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en KaartOver Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid