Op safari door De Skot

Plaats:Opperdoes
Datum:24-03-2019
Informatie:

Voor een stuk ‘pure natuur’ hoef je niet helemaal naar de Veluwe of de Wadden. Dichter bij huis, in Opperdoes, in ons eigen West-Friesland, kun je ook terecht.

Zondag 24 maart geeft IVN-gids Jan Flink een rondleiding door De Skôot, een waterrijk broedgebied waar je onder andere bergeenden, grutto’s en kiekendief kunt tegenkomen.

Website:www.ivn.nlOpperdoes

Opperdoes is vooral bekend vanwege de Opperdoezer Ronde, de plaatselijke aardappel die flink in de belangstelling van de consument is komen te staan. Deze kleine ronde aardappel mag alleen in Opperdoes en in een klein gedeelte van de Wieringermeer worden geoogst omdat daar de unieke zavelgronden liggen. Sedert 1996 geldt de “Opperdoezer Ronde” binnen de Europese Unie als beschermde naam. Opperdoes staat in Westfriesland bekend als het Oranjedorp, omdat de Opperdoezers zeer koningsgezind zijn. Op jubileumjaren wordt tussen Koninginnedag en Bevrijdingsdag het hele dorp versierd en is gedeeltelijk afgesloten. Het dorp had vanaf 1903 een eigen groenteveiling. Deze is buiten gebruik geraakt en heeft inmiddels plaats gemaakt voor woningbouw. Opperdoes wordt in de volksmond ook wel Klein-Giethoorn genoemd vanwege de vele bruggetjes over de sloten naar de huizen en boerderijen. De stoomtram van Hoorn naar Medemblik rijdt pal achter het dorp langs.Wat heeft Opperdoes u te bieden?

Bed&Breakfast / Vakantiewoningen

Campings en bungalowparken

Musea

Bootverhuur


Advertentie:

Wandelen / fietsen

Theetuinen

Streekproducten

Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en KaartOver Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid