Halloweenfair Westfriesland

Plaats:Bovenkarspel
Lokatie:Camping De Gouwe Stek
Van:20-10-2018
Tot:21-10-2018
Informatie:

Het terrein wordt omgetoverd tot een “Halloween Wereld” waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Dit om weer duizenden bezoekers uit heel Nederland te kunnen ontvangen en te vermaken. Een beetje eng, maar met een knipoog.

Met een super gezellige (avond)braderie met 50 standhouders, lekker eten, live entertainment, figuranten en bijna 20 activiteiten zoals “Pompoen boogschieten”, “Zombie schieten” en “Bot vangen”.

Met Marshmallows roosteren, schminken en een nieuw, spannend spookdoolhof wat zaterdagavond, samen met het sfeervol verlichte terrein voor de volwassenen, een beetje spannender zal zijn.

Ook kun je kans maken op de befaamde Koentje Pompoentje bokaal met de Miss & Mr. Halloween Verkiezing” of win een leuke prijs met “pompoen snijden”.

Website:www.halloweenfair-westfriesland.nlBovenkarspel

Het bestaan van Bovenkarspel werd al in kaart gebracht in 1193. De bebouwing van dit dorp ontstond net als de buurtdorpen, Grootebroek, Lutjebroek en Hoogkarpel (in de volkmond “De Streek” genoemd) op een zandrug te midden van een Moerasgebied. De aanleg van een binnenhaven (De Kolk) en buitenhaven aan de voormalige Zuiderzee stamt uit 1449. Toen zich daar ook een woonkern ontwikkelde was Broekerhaven geboren. De visserij vormde een belangrijke bron van bestaan maar door de aanleg van de Afsluitdijk kwam hieraan een einde. Tegenwoordig wordt er veel watersport bedreven. Bovenkarspel beschikt over een groot recreatiegebied, Het Streekbos. Met strandje, bos en het IVN centrum De Terp is hier van alles te beleven zoals o.a. rondvaarten met authentieke polderschuiten. Vanuit het Streekbos is er een netwerk aan vele goed doorvaarbare sloten in vaarpolder Het Grootslag. In het Streekbospaviljoen is ook de bekende Volkssterrenwacht Orion gevestigd. Uniek in zijn soort is De Overhaal bij de binnenhaven van Broekerhaven. Dat is de enige schuitenlift van Nederland, die vroeger schepen vanuit het polderwater in de haven kon verplaatsen bij een niveauverschil van wel twee en een halve meter. Ook bezit Bovenkarspel de prachtig gerestaureerde korenmolen Ceres uit 1848. Wat heeft Bovenkarspel u te bieden?

Hotels

Bed&Breakfast / Vakantiewoningen

Campings en bungalowparken

Restaurants


Advertentie:

Een bezoek waard

Speeltuinen

Groepsrecreatie/uitjes

Zwembaden en recreatiegebieden

Wandelen / fietsen

Het bekijken waard


Advertentie:

Molens

Streekproducten

Plaatsen & Kaart

Overnachtingen

Eten & uitgaan

Musea & attracties

Recreatie

Te bekijken

Streekproducten

Evenementen

Plaatsen en KaartOver Westfriesland | Contact | Links | Zoeken | Disclaimer | Copyright | Privacybeleid